Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.02.2010 14:34 - Интервю с Милен Цветков
Автор: felixkotkov Категория: Забавление   
Прочетен: 5466 Коментари: 1 Гласове:
3



Водещият в интервю пред Avtora.com за освобождаването си от Нова телевизия, провалът на различното събуждане в "Здравей, България" и новия си проект...

Елена Пенева: "Здравей, България“ промени изцяло модела на правене на сутрешен блок в българските телевизии...

Милен Цветков: Да, ние много точно го нарекохме различното събуждане – един сутрешен блок, но много по-различен от това, което е предлагано до момента.

.: На теория би трябвало да е успешен – абсурдно е цяла България да се буди с тежки политически коментари по всички национални телевизии...

Милен Цветков: Ние също имахме политика, но имахме и други неща. Опитахме се да направим това, което е животът – в него има сериозни и несериозни моменти. Има шеги, политика, култура, кино – всичко.

Опитахме се да поберем всичко това на едно място, като червената нишка, която минава през всичко е чувството за това, че сме обикновени хора, които минават през него. Хората са тленни – те идват и си отиват, така че не трябва нито на себе си, нито на живота да предават някаква по-голяма стойност от която той има. Да го натоварват с патетика.

.: Предаването напълно ли беше лишено от патетика? Имаше доста тежки социални теми и проблеми...

Милен Цветков: Да, но дори на тях ние сме се разсмивали. Даже в началото може да е изглеждало неловко, но се е случвало. Дори в момент, в който някой ни разказва трогателната си история. Да, аз пак казвам – в живота има трогателни неща, но човек не трябва да ги натоварва с някаква поетична стойност.

.: Очакваше ли, че ще бъдеш отстранен, знаеше ли, че рейтингите ще паднат дотолкова, че това да се случи?

Милен Цветков: Да, можеше да се очаква, че това ще се случи. Имаше недоволство определено.

.: Кога започна да пада интересът?

Милен Цветков: От есента. Изведнъж всички спряха да гледат. Както гледаха, изведнъж спряха.

.: Ти как си го обясняваш?

Милен Цветков: Аз нямам коментар.

image

.: Предложи съботно-неделен блок, но Нова телевизия отказаха. Каква беше неговата идея?

Милен Цветков: Идеята беше да съхраним различното събуждане, но през уикенда, белким на зрителите им се види подходящо през уикенда да се събуждат малко по-различно... Но няма да стане.

.: Защото според теб зрителите не искат по-различно събуждане, тегли ли ги към тежката политика и патетиката през седмицата?

Милен Цветков: Липсата на интерес към "Здравей, България" в досегашния му вид може да се тълкува точно като нежелание на зрителите да се събуждат по-различно.

.: Твоите предавания винаги са били много диалогични, а сега навлизаш в интернет, директно в социалните мрежи и Web2, където контактът с хората е още по-близък. Това ли е посоката, в която искаш да се развиваш?

Милен Цветков: 800 човека за 3 дни са се добавили в създадената от мен група за комуникация с Милен Цветков във Facebook...

.: В групата се задават теми, които обсъждаш с членовете. Какво ги вълнува, какво те питат?

Милен Цветков: Питат ме „Кога ще те видим на екран“.

.: Това същите хора, които са те гледали на екран ли са?

Милен Цветков: Сигурно да.

image

.: Често те сравняват с Бареков, а сега и ти започваш свой интернет медиен проект. В неговите медии са наляти много пари. Ти страхуваш ли си се от политически натиск?

Милен Цветков: Аз се страхувам от много неща. Примерно – да не ме блъсне кола на улицата.

.: Какъв ще бъде твоят сайт?

Милен Цветков: Той в момента се изгражда. Ще бъде интерактивен – това е посоката, в която вървят всички медии.

Ще има сесии, с които хората ще могат да се обаждат по телефона, в чат успоредно, или през скайп и да коментират най-различни теми. Това ще стартира в началото.

По-късно бих искал да вляза в контакт примерно с Vbox7 и да пускаме 2 сесии с най-доброто от сайта всеки ден. Така изглежда суровият вариант на това, което предстои. Тук, както виждаш, сме се устроили като в студио и след това ще има гости.

.: Вярваш ли в успеха на този проект? Ти си едно от емблематичните лица в българските телевизии, а сега сякаш не виждаш бъдещето си в тях...

Милен Цветков: Бъдещето е работа на гледачките, Господ и екстрасенсите.

.: Ако утре те поканят от някоя телевизия ще спре ли този проект?

Милен Цветков: Не. Защото аз искам да създам това пространство и никой няма да ме спре.

.: Тоест вече си твърдо решен да извоюваш...

imageМилен Цветков: Самостоятелност.

.: Самостоятелност или липса на цензура?

Милен Цветков: Аз не съм бил цензуриран. Цензурата е там, където е допусната.

.: Носят се слухове, че има политически натиск за освобождаването ти. Как би ги коментирал?

Милен Цветков: Това не е въпрос, който можете да задавате на мен. Той е към ръководството на Нова телевизия.

.: Имаш имиджа на човек, който е доста безцеремонен, дори конфликтен. Правил ли си компромиси в името на работата си с това?

Милен Цветков: Ако има нещо, с което се гордея, то това е именно с това, което създадохме от 19 януари 2009 година с Лора и целия екип. Ние наистина преминахме всякакви граници, в добрия смисъл на думата.

За нас истината беше основна ценност – над работното място, над заплатата, над всичко. Изключително горд съм с това.

.: Коя истина?

Милен Цветков: Разбира се, персоналната истина. Обективната истина е някаква глупост, тя не съществува. Естествено, че е персоналната истина.

Но аз мисля, че всякакви усилия съм положил личната ми истина да не бъде омърсена, да не се клати в определена посока, и да не обслужва някакви интереси.

Не – аз се занимавах единствено и само с това да бъда част от публиката -   човек, който вдига ръка и казва "Може ли да задам един въпрос!“.

image

.: Не си ли разочарован тогава, че публиката не се идентифицира с тази истина?

Милен Цветков: Какво са рейтингите? Мерило за това, което се случва? Някой утре може да каже, че иска по броя на снежинките да преброим кого харесват хората и кого не харесват.

.: Неудобен ли си на някого?

Милен Цветков: Сигурно. Днес едно мое бившо гадже изрече по мой адрес доста тежки думи. Може на нея да съм й неудобен...

.: Казваш, че искаш да поканиш в новия си проект проф. Юлиан Вучков, Люба Кулезич и Мон Дьо. Значи ли това, че ще опиташ да докажеш, че това, което правеше може да има успех?

Милен Цветков: Нищо не искам да доказвам на никого. Искам да създам нещо, с което да се изхранвам.

.: Всички изследвания върху предаването „Здравей България“ показват, че фигурата, която определя неговото лице е тази на водещия, а Лора Крумова приема неговия стил и така се включва. Защо ниският интерес не доведе и до нейното освобождаване?

Милен Цветков: Нямам отговор на този въпрос. И не искам повече да гледам назад – рейтинги, кой какво направил и казал. Аз имам проект, с който се занимавам.




Гласувай:
3



1. ulian - @----------->>-------...
19.02.2010 10:52
@----------->>-------->>-------
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2440872
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262