Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
31.08.2010 15:55 - Интервю с Apollo 440
Автор: felixkotkov Категория: Музика   
Прочетен: 1807 Коментари: 0 Гласове:
0



Точно 20 години след началото, Apollo 440 гледат само напред – нов албум, ново турне, нов звук и нова история на групата.

Смесица от електронни и рок елементи, музиката им продължава да е заредена с адреналин, което се предава с дори двойна сила, когато са на сцена.

Срещаме се с вокалиста на групата Ewan, китариста Noko и басиста Mickey за едно бързо интервю за новия им албум The Future is What it Used to Be, миналото, настоящето и бъдещето...

Защо новият ви албум се забави цели 7 години?

Noko: Знам, че е банално, но наистина се опитахме да го направим максимално добър. Постоянно се връщахме в студиото да оправяме нещо, да променяме.

Да, но в блога ви още около Нова година написахте, че сте готови...

Ewan: Ох, ужасно, наистина така написахме. Не можеш да кръшнеш, след като има такива свидетелства. Наистина тогава си мислехме, че е готов, и след това за пореден път се върнахме да дооправим някакви неща.

Добре, разкажете за албума!

Noko:
Казва се The Future is What it Used to Be и е доста тежичък рок от началото до самия край. Ще бъде на пазара през есента и нямаме търпение да чуем какво мислят феновете.

Не е ли обявенa дата?

Ewan:
Да, само още мъничко да пипнем, ха-ха. Не, шегувам се, наистина ще излезе този път!

Последните неща, които чух, показват, че напоследък определено се завръщате към началото – дори в The Future is What it Used to Be сте с оригиналния си барабанист. Защо?

Noko: Не сме го мислили в тази посока, но да, права си, завръщане към оригинала е. Има доста твърди рок рифове, има и епика, подобна на ранните рок албуми.

20 години след началото – какво се е променило?

Noko: Главно, че имаме собствена компания – след като преминахме през всички етапи – от малко лейбъли, до гиганти-машини за хитове. Всичко беше окей, но вече някак нямаме нужда от MTV изяви...

Е, а къде отиват фенките?

Noko: O, рок лайфстайлът никога не си отива – ела зад сцената след шоуто и ще се увериш сама! Аз съм тук с прекрасната си съпруга и да ти кажа, тайно наблюдаваме как басейнът в хотела е точно под прозореца ни. Вероятно в някакъв момент просто ще хвърлим телевизора долу – страшно съм любопитен как ще се разбие във водата! После ще се оправдаем, че сме рок звезди! Не, истината е, че ние като личности и като група сме се променили, както и средата – адаптираме се по възможно най-добрия начин! Но това изобщо не значи, че животът ни не е рокендрол.

А какво знаехте за България, преди да пристигнете?

Mickey : Бербатов.

Ewan: Стоичков.

Noko: Аз имам много добра приятелка в Лондон, която е българка. Ако съдим по нея, българките са ужасно красиви...

Кога да чакаме първия сингъл от новия албум?

Noko: Вероятно ще пуснем едноименното парче от албума. Заглавието е парадоксално, защото бъдещето е било такова в миналото и се е сбъднало сега. Нарекохме така албума, защото имаме носталгия към утопичния футуризъм, макар че много от нещата не са се оказали верни. Затова очаквайте до седмици философия и рок от Apollo 440!

Интервю: Елена Пенева за Dnes.bg




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2441229
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262