Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.08.2009 12:00 - Хюи от Fun Lovin' Criminals - пич до доказване на противното
Автор: felixkotkov Категория: Музика   
Прочетен: 1605 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 20.08.2009 12:02


Във втората вечер на Spirit of Burgas Fun Lovin" Criminals накараха феновете си у нас щастливо да се поклащат в такт с летните им парчета и да припяват забавните им текстове.

След участията си в Пловдив и София те окончателно затвърдиха статута си на престъпно добра за качествено парти рок банда, която най-добре вилнее сред усмихнати физиономии, силни аплодисменти, шум на вълни и морски пясък.

Малко преди да се убедим в това се срещнахме с  Хюи Морган – фронтмен и ужасно приятен събеседник, с когото си поговорихме за музиката и живота (все едно има разлика между двете), както и за предстоящия нов албум на групата -  Classic Fantastic...

Музиката ви е лека, приятна и идеална за градско парти, а в същото време в нея има доста текстове за организираната престъпност, наркотици, бедност, насилие и политика. Как ги съчетавате?

О, много е просто, не влагаме никакви усилия. Просто пеем за онова, което е около нас. То винаги е и добро, и лошо, и красиво, и грозно. Но ти си права, че понякога в рамките на една песен успяваме да вкараме красива мелодия и текст, който се занимава с далеч не толкова приятни неща...

Мина доста време след излизането на предишния ви албум, но вече сте готови с новия Classic Fantastic. Какво се случи в живота ви през тези 4 години, за което имаше нужда да пишеш текстове и да пееш?

Да, разбира се, ние сме група, която пее за живота и за това как той ни се случва. Затова си поживяхме известно време и написахме песните. Иначе се случиха доста неща. Ожених се, преместих се в Лондон. И това със сигурност повлия на песните.

Можеш ли да посочиш една класическа (Classic) и една фантастична (Fantastic) песен от предишните ви албуми, които директно можеш да свържеш със звученето на новия?

Хм.. това е трудно, тук е шумно и не мога да се сетя за конкретни песни. Но ще ти кажа това: всички песни в новия албум идват от нас – ние сме същите пичове и те звучат като едно логично продължение на досегашните ни албуми.

Разбира се, през последните години ние сме израснали музикално, всеки от нас е слушал нова и различнa музика и затова в албума ще има и съвсем нови идеи и звучене.

Пуснахме го на приятели и, честно казано, има доста песни в  Classic Fantastic, които те идентифицират като наш класически звук моментално. Но имаше и няколко, на които се появи истинска изненада във физиономиите им и ни казаха „Ммм, това е ново!“.

Дори сега си мисля, че разликата между двата вида песни ще е ясно осезаема и за феновете...

Вдъхновявали сте се от много групи и самите вие сте били вдъхновение за други. Ако обаче трябва да посочиш една банда или изпълнител, на чието творчество сте преки наследници, коя ще бъде?

Малко трудно, защото ние сме соул банда, която вкарва рок елементи, докато свири блус. Ние не сме наследници, ние сме продължители на всички музиканти в тези стилове.

В едно интервю казваш, че мозъкът зад Fun Lovin" Criminals е Фаст. Тогава кой е сърцето?

Марк.

А ти какво си?

Аз съм пичът зад бандата :)

След толкова години на сцена какъв е смисълът да продължавате?

Много банди си мислят, че са голяма част от Уравнението. Ние мислим по-малко по-различен начин. Ние сме малка част от Уравнението.

Хората са голямата част. Ние сме след тях. И нашата мисия в цялата тази математическа формула е да забавляваме публиката.

Започнахте да свирите в момент, в който музикалната индустрия беше много по-различна. Сега, повече от 15 години след това, как се нагаждате към новата реалност?

Много просто – отворихме собствен лейбъл. Вече се издаваме сами и това е по-трудно, но си заслужава. Нещо се пречупи в практиката хората да си купуват албуми, защото вече могат да си свалят от интернет безплатно. Ние сме съгласни с това.

Няма защо да те лъжа – и ние го правим. Всеки го прави. Ако харесваш групата, си сваляш албума, ако наистина ги харесваш – отиваш да ги гледаш наживо. Ние печелим не от продажбите, а от турнетата.

Затова изобщо не възнамеряваме да принуждаваме феновете да си купуват дискове.

Мислиш ли, че е възможно в някакъв момент хората да не трябва изобщо да плащат за музика и справедливо ли е да се случи това?

Ами, то си се случва и сега. Но предполагам, че нещата ще се наредят от самосебе си – хората ще купуват от сайтовете на бандите примерно. Но да ти кажа, не съм оракул. Не знам как точно ще се наредят нещата.

Музиката ви се ползва в доста филми и телевизионни шоута. Ако обаче трябва да си избереш един определен режисьор да я представи и заснеме, кой ще бъде?

Ооо, много са и се сменят през албумите. Освен това ние по-скоро се вълнуваме от яките режисьори, които тепърва изгряват – тях следим. Сега не мога да ти издам подробности и имена, но в съвсем скоро време почваме работа по нов филм, а едновременно с това няколко млади режисьори ще снимат клипове с нас.

Разкажи малко повече за новия ви албум Classic Fantastic?

Готови сме с него, ще излезе в началото на другата година. В него изследваме няколко чисто нови стила за нас.

Записали сме песни с рапъри , един от които даже е бил тук наскоро, както разбрах – Roots Manuva. Очаквайте го, със сигурност ще ви е интересно!

Виж видео от концерта на Fun Lovin" Criminals на Spirit of Burgas:




Гласувай:
3



1. urbanjoga - super
20.08.2009 19:28
klasna rabota:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2436844
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262