Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
16.08.2009 19:46 - Spirit of Burgas Ден 2
Автор: felixkotkov Категория: Музика   
Прочетен: 1335 Коментари: 0 Гласове:
3



Вторият ден на Spirit of Burgas съвсем очаквано беше с по-малко хора, които бяха по-равномерно разпределени между различните сцени.

Програмата на основната започна по същото време, както в петък – малко преди 20.00 часа с група Siluet.
 

Тук е мястото да съобщим на всички, които ги пропуснаха, че са направили огромна грешка – бандата прави уникална музика и я представя по изключително атрактивен начин.
 

Мелодичен рок с фънк, поп и алтернативни елементи звучи в изпълнение на китарист и барабанист, които са в компанията на три секси фронт дами - изумителни (мулти)инструменталистки и феноменални певици.
 

Винаги, когато ги видиш за първи път, се питаш как е възможно такава българска банда да не е особено популярна. И до момента отговорът е неизвестен.
 

За сметка на това Siluet нямат никакви задръжки на всеки свой лайф да те накарат да танцуваш, да викаш с пълно гърло за тях, да изчезнеш за 60 секунди, заслушан в някой текст, да се заплеснеш по солото, или пеенето на всеки от членовете на бандата, да настръхнеш.
 

Направиха го и вчера – и никой, който се беше озовал по светло на основната сцена не съжали за това.
 

След края на концерта им, тръгнахме към лайфа на Three-O-Five, като се спряхме за част от енергизиращия лайф на DiS, от който поехме едно сърцато:
 

Живей един път, но както трябва –
слънцето няма цяла вечност да те радва!
Граби със шепи, обичай всеки,
краят не тежи, ако дните ти са леки“.

Самите Three-O-Five, които съвсем наскоро издадоха новия си сингъл, направиха дълго участие, което постепенно набираше сила и публика. Към края феновете постоянно крещяха, ръкопляскаха и танцуваха, а алеята до мъничката Blues & Jazz сцена бе почти непроходима за продължаващите да влизат във вътрешността на фестивала..
 

Естествено, ние отдавна сме се убедили в умението на Three-O-Five да създават парти настроение с леката си джаз-фънк-фюжън музика, затова жадно отпихме от лекия им и замайващ музикален коктейл.
 

След него успяхме да уловим последните акорди на концерта на Gravity Co., колебаейки се коя сцена да изберем за следваща спирка на вечерта.
 

В крайна сметка не можахме да изпуснем De Phazz, още повече, че след концерта им се срещнахме с бандата за едно весело интервю специално за читателите на Dnes.bg.
 

Българската публика ги гледа за трети път и, както винаги ги посрещна особено ентусиазирано. Групата беше избрала сетлист с най-доброто от всичките си проекти – предимно хитовите си сингли. Не липсваха и няколко парчета от най-новия им албум Big, който върна групата с име, ориентирано към бъдещето на джаза към класическите стандарти, които De Phazz прочитат по свой начин.

Малко преди края на концерта им се впуснахме в луда надпревара с графика и успяхме да уловим последните минути от концерта на Senior Buffo& The Synchronizers. Ска-реге бандата ни впечатли още миналата година, въпреки, че симпатичният им вокалист беше геройски пресипнал до фалцет. След само няколко клубни и фестивални участия през изминалата година обаче, групата осезаемо задобря и след вчерашния лайф мога с ръка на сърцето да твърдя, че звучат страхотно.
 

След края на концерта им тъплата вече се стичаше към основната сцена за концерта на основните хедлайнери – Fun Lovin" Criminals. Обзети от нетърпение, ние се спуснахме към вълнуващото интервю с De Phazz, след което чухме 2 песни от пребитите (буквално), но все така любими Q-Check и накрая с ентусиазъм минахме максимално близо до сцената, където с малко закъснение и предизвиквайки пълна лудница, се появиха и те.
 

Хюи, Фаст и Марк също разбиха българската публика за трети път с хитове, както и няколко парчета от новия си албум Classic Fabtastic. Чухме още Love Unlimited, King of New York, Scooby Snacks, Fun Lovin" Criminals, Loco. Партито, съвсем очаквано си беше на ниво .
 

Вечерта продължи на рок сцените със Светльо & The Legents, La Muchedumbre и завърши на абсолютно претъпканата сцена на концерт на набедените за ъндърграунд икони култови Черно Фередже. 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2428110
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262