Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.06.2009 14:59 - Limp Fuckin' Bizkit
Автор: felixkotkov Категория: Музика   
Прочетен: 2883 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 30.06.2009 15:00


Казват, че когато една банда се върне към корените си и най-старите си албуми, тя е загубила вдъхновение в настоящето и отчаяно търси вратичка към преоткриването на бъдещето.

В този смисъл събирането на големите банди за серия концерти, без да свирят нов материал, е начинът самоизяждащата се музикална индустрия да отложи стремителното си падение надолу по време на кризата.

„Решихме, че сме много по-отвратени и отегчени от поп музиката, отколкото един от друг“, отсякоха Limp Bizkit и изкъртиха публиката на серия концерти из цяла Европа.


Вчера бяха и в България на Rock the Balkans, където свириха след Skre4, Manga, Saga и Queensryche.

Концертът им, включващ всички хитове от ранната им дискография и няколко от последните два албума, едва ли ще ни помогне да закрепим настоящето, и след кризата да станем едни по-праведни фенове в бъдещето.

Със сигурност обаче ни показа, че е имало едно по-добро минало, и ни върна в него с енергията на експлодираща машина на времето.

Концертът на бандата беше толкова зрелищен, задъхан и мощен, че ако някога някой е имал каквито и да било емоционални преживявания, които свърза в музиката в края на 90-те, с бума на неометъла у нас, с алтернативните партита, на които сме влизали без лични карти и с разтуптяните сърца на всяка песен, то вчера за 2 часа последните 10 години и усещането за реалност се изпариха.

И нямаше никакво значение дали са важни Bizkit като група, дали ни е кефила музиката им, колко е абсурдна смесицата на хедлайна преди тях, колко е абсурдно и повторното им събиране в редицата с Biohazard, Faith No More, Spice Girls, Take That...

Важното беше, че в залата имаше няколко хиляди фенове, дошли, за да се срещнат с Фред Дърст, Уес Борланд, DJ Lethal. А както каза Фред, и тримата на сцената бяха там да срещнат тях.

Малко след 22,00 часа на сцената прозвучаха първите акорди на My Generation. Последваха Show Me What You Got, Break Stuff, My Way, Nookie.

И всичко се случваше като насън.

Погото, потните момчета с червени шапки, крещящите момичета с тесни потничета и смъкнати панталони. Фред, подскачащ и кършещ се на сцената с типичните си движения, тътенът на цялата зала, която крещи с цяло гърло всяка дума от всяка песен.

Моментът, в който извадиха на сцената 10 души от първите редици, и всички заедно с Фред пяха, прегръщаха се и поне отстрани изглеждаха най-щастливите фенове в целия свят в точно тези 2 минути.

Тишината и тъмнината, в която в чест на Майкъл Джексън звучи смехът от Thriller. Бисовете Behind Blue Eyes и Rollin". Последната Take A Look Around, на която Фред казва: “Искам всички да седнете” и няколко хиляди човека сядат на земата, след което едновременно скачат като изстреляни от удара на касата, светването на прожекторите, акорда на китарата.

Последният припев. Виковете и еуфорията в очите на всеки един в залата, благодарността в погледите на всички от бандата.

Разтуптяното ми, развълнувано сърце, което бавно се вразумява и връща ритъма на 10 години по-възрастен човек.

Светлините по улиците, тихата делнична вечер, мокрите пътища. 2009...


Тагове:   manga,   Limp Bizkit,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dorichela - Бизкит са върха. . . . . . . . 100% е било ...
30.06.2009 15:03
Бизкит са върха........ 100% е било зрелищно!!!
цитирай
2. анонимен - ти на кой концерт беше? щото и аз бях ...
30.06.2009 15:43
ти на кой концерт беше? щото и аз бях вчера на limp bizkit, обаче залата беше толкова празна, че ехото се връщаше....
настройката на звука също беше меко казано странна - чуваха се китарите само.
да не говорим пък за фред дърст, на който му се привидяха хиляди хора (wtf???), великата хореография, като накара хората да седнат, а на тях им писна и взеха да се изправят и нищо не се получи...
да им бяха купили билет за концерта на корн, който беше в същата зала, да видят какво значи концерт, колко точно са "хиляди" и как можеш да събереш хора на концерт без да викаш - "SofIa, hello" преди всяка песен...
цитирай
3. анонимен - plm_____
30.06.2009 17:26
Вчера беше страхотно. Честно казано limp bizkit не са ми от най-лубимите групи, но концерта беше адски силен.
Много чувствено си го описала. Браво!

цитирай
4. анонимен - bronco за limp bizkit
08.07.2009 13:24
за концерта разбрах впоследствие, чрез bla, но пък не съм и чак толкова запален и едва ли щях да посетя. заради публикацията ти обаче, веднага ще засиля nookie - много енергия има в тази музика и с удоволствие ще си я припомня. ;)
цитирай
5. анонимен - bizkit
27.12.2009 15:11
kym Nomer 2: Tova 4e ti si ostanal s losho vpechetlenie si e tvoi problem priqtelu.A za tova 4e zalata be napolovina prazna ne be vinovna grupata ,a 4algarskata ni naciika i typite ni pretenciozni fenove, zashtoto vseki mrynka 4e biletite bili skypi.Emi sega bilet pod 50 lv ne pada taka 4e si pravete smetkata.A koncerta be pylna ludnica , razmazvaciq , vijte klipovete koito iska.Beshe moshtnooo
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2432961
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262