Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.11.2010 13:12 - Седмичен гайд: Therion, Green Day, Хамлет, Sabaton
Автор: felixkotkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2069 Коментари: 0 Гласове:
0



15 ноември, понеделник

ПРЕМИЕРА

Неудържим
За пети път ще гледаме Дензъл Уошингтън под режисурата на Тони Скот, която го поставя във вихъра на неуправляеми превозни средства и кризисни ситуации, от които зависи съдбата на много хора. Въпросът е какво ново? И отговорът е: нищо. Сюжетът е класическо клише, а въздействието му е силно напрежение за почитателите на екшън жанра, които обичат да изкарат два неангажиращи часа в киносалона. Сюжетът този път е вдъхновен от истински случай на влак, който потегля без машинист, а киноверсията е прикачила към композицията няколко цистерни с токсични вещества, които я превръщат в неуправляема пътуваща бомба. Един инженер, млад конструктор и диспечерка се заемат да предотвратят катастрофата...

Пак ли ти?

Гимназията и всички травми, свързани с нея, са основа за титанична част от холивудските сюжети. „Пак ли ти?“ не прави изключение, а отново търси причините за съдбата в трудните години на съревнование с връстниците и оформяне на личността. Отново имаме класическия ход за преосмисляне чрез завръщане, като този път това се случва паралелно в няколко поколения. Млада жена открива, че любимият й брат се жени за нейна стара познайница, тормозила я в училище. Подобен конфликт се случва и с майка й, а дори и с бабата. Изобщо – комични ситуации, динамично действие, бързи развръзки и остроумен хумор.

МУЗИКА

Green Day: 21st Century Breakdown Tour
След филмите Flight 666 (Iron Maiden) и U2 3D ще усетим концертната тръпка от още една банда, която все още не сме виждали на живо на роден терен – ню пънк титаните Green Day. Филмът, който ще се прожектира по цял свят и у нас само на 15 ноември, е HD surround sound запис от мюнхенската Olympia Hall на концерт от последното турне на бандата.

ТЕАТЪР

Ателие: Да пътуваш или да слезеш
След априлското „Хамлет: да изглеждаш или да си”, Сфумато показват новото си ателие от програма Шекспир “Хамлет: да пътуваш или да слезеш“.
Работата в движение е базирана освен върху класическата пиеса „Хамлет“ от Шекспир, и върху „Розенкранц и Гилденстерн са мъртви“ от Том Стопард, а идеята за посоката на интерпретация е на Иван Добчев.
Освен българския актьорски екип на сцената ще видим и шведския актьор Симон Нортън, който вече е работил с екипа на Сфумато по "Човешко, твърде човешко" през 2008.
Отварянето на вратите от кухнята в театъра и навлизането в репетиционния процес ще бъдат интересни на всички, които се вълнуват не само от сценичното изкуство, а и от темите, които вълнуват Сфумато от години – човекът в една отдавна загубила антропоцентричния си характер култура и съпътстващите го приятелство и предателство, любов и измяна, лудост и смъртност.
Театрална работилница Сфумато
15 ноември (понеделник), Театрална работилница Сфумато, 19,00
16 ноември (вторник), Театрална работилница Сфумато, 19,00

16 ноември, вторник

ТЕАТЪР

Страхотни момчета
Класическият бродуейски мюзикъл „Страхотни момчета“ е на родна сцена в голям успех вече 2 години. Забавната и добре изпята и изиграна история на спектакъла разказва за шестима работници, които при сблъсъка с материалните и битови проблеми измислят генерален бизнес план: да направят мъжка трупа за стриптийз. Естествено, в провинциалното градче, в което живеят, това предизвиква бурни реакции. Както и у публиката... Можете да загреете с него тази седмица, защото следващата момичетата от Младежкия ще отвърнат на удара със секси степ и „Стъпка напред”.
Младежки театър Николай Бинев
16 ноември (вторник), Голяма зала, 19,00

МУЗИКА

Sabaton
Третата инвазия на родна почва на военната машина Sabaton е част от похода World War, включващ 20 държави на няколко континента и промотиращ последния им албум Coat of Arms. Преди войните бойния дух ще повдигнат подгряващите Alestorm.
Зала Христо Ботев
16 ноември (вторник), 19,00

КИНОмания

Тайната на очите
Награденото с Оскар за чуждестранен филм аржентинско кинематографично бижу разказва за Бенхамин Еспосито – пенсиониран следовател, който решава да се прости с мъчителен случай отпреди 25 години, като опише в роман неразрешения случай. Силен, чувствен,  задъхващо красив, с блестящ диалог и впечатляваща актьорска игра.
Дом на киното
16 ноември (вторник), 18,30

17 ноември, сряда

ТЕАТЪР

Балкански синдром
Станислав Стратиев под режисурата на Мариус Куркински – смешен спектакъл с ретро стилистика, който разсъждава на национални теми чрез смях и разчупване на конвенцията актьор–зрител. Палитра от персонажи, показващи кризата на националната и ценностната идентичност на модерния човек чрез хумор през сълзи. Едно от свежите комедийни попадения на сезона.
Малък градски театър Зад Канала
17 ноември (сряда), Малък градски театър Зад Канала, 19,00

КИНОмания

Фантастичният мистър Фокс
Зашеметяващата стоп-моушън анимация на Уес Андерсън, номинирана за Оскар и Златен глобус, включва гласовете на актьорите Джордж Клуни, Мерил Стрийп, Бил Мъри, Майкъл Гамбън, Уилям Дефо.
Историята на филма разказва за семейство Фокс, чиито идиличен пасторален семеен живот е нарушен от повика на дивите животински инстинкти на мистър Фокс, които го връщат към живота на някогашен хитър крадец на пилета. Това обаче излага на опасност не само обичаното му семейство, но и цялото животинско общество...
Euro Cinema
17 ноември (сряда), 19,45

18 ноември, четвъртък

ТЕАТЪР

Български разкази
Дълго след „Сътресение“ чакахме нов моноспектакъл на Мариус да изгрее на родна сцена и най-сетне това се случи. Отново между сцените на Пловдивския драматичен театър и Сатирата, „Български разкази“ ни въвлича в магията на актьорската игра на Куркински по истории на Ангел Каралийчев. Тематичната линия отново е от раждането към смъртта и пресича петте текста – "Нероден Петко", "Тодьо ле, сине, докторе", "Ех, това сладко станимашко винце", "Огън" и "Росенският каменен мост". Обичайно виртуозен, омагьосващ, вълнуващ и разсмиващ, Мариус отново произвежда събитие.
Сатиричен театър Алеко Константинов
18 ноември (четвъртък), сцена Щастливеца, 19,00

МУЗИКА

Therion
Шведите Therion ще стъпят за първи път на родна земя, а концертът им е част от световното турне на групата Sitra Ahra Live 2010, в подкрепа на новия албум Sitra Ahra. Бандата идва със собствено саундоборудване и екип, гарантиращ качеството на звука. Освен хор и певици, през последните няколко години те неизменно включват в живите си участия класически музиканти и солисти или цели симфонични оркестри. Ако при повечето банди всичко това е комерсиална подправка обаче, в Therion тези елементи само засилват театрално-мистичната атмосфера, подчертават оригиналните класически влияния и в крайна сметка донасят мащабен и мощен продукт, който надхвърля музикално и идеологически класическото определение за група.
Зала Христо Ботев
18 ноември (четвъртък), 20,00

Loco
Под псевдонима се крие добре познатата актриса и певица Людмила Сланева – една от малкото дами в родната алтернативна музика, която не се отказва да твори въпреки медийното затъмнение на всеки по-различен проект в последните години. Музиката й е приятна смес от специфичната й бленда, добре написани текстове и сериозен превес на китарата над другите инструменти в аранжиментите.
Radio Cafe
18 ноември (четвъртък), 22,00

КИНОмания

Вярно с оригинала
Жулиет Бинош и Уилям Шамел ни повеждат през приятна и забавна романтична история между английски писател на средна възраст и красива собственичка на антиквариат. Странната игра на привличане между тях се движи между истината и лъжата. Ходенето по тънката линия между преструвката и истината, емоциите и разумът обаче с често става играчка-плачка...
Дом на киното
18 ноември (четвъртък), 18,45



Тагове:   Хамлет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2436886
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262