Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.10.2010 13:42 - Седмичен гайд: Public Enemy, Хърби Хенкок, WASP, Градът, Ноктюрно
Автор: felixkotkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1801 Коментари: 0 Гласове:
0



25 октомври, понеделник

ПРЕМИЕРА

Градът
Вторият режиьорски филм на Бен Афлек след "Жертва на спасение" със самия него в главната роля ни въвежда в живота на столицата на банковите обири - Чарлзтаун в Бостън. Виждаме как виртуозно каре обирджии извършва серия от удари. Инженерът на операциите обаче е твърдо решен да промени живота си, особено след като ФБР започва да му диша във врата, докато той неусетно се влюбва в жертва на техен обир. Подобно на Джон Дилинджър, персонажът на Афлек кара публиката непрестанно да му съчувства и стиска палци, а филмът е направен от началото до края като един бляскав и обещаващ претендент за Оскар.

КОНЦЕРТ

Scorpions
След като отмени концерта си в началото на месеца, знаменитата банда идва, зада представи пред вярната си българска публика последния си албум Sting In The Tail, който промотират с 47 дати на няколко континента със световното си турне Get Your Sting And Blackout World Tour 2010/2011. След настоящата си обиколка музикантите ще преустановят своята концертна дейност, така че ако ги харесваш, последен шанс за жива среща с легендите. Още за концерта им тук!
Стадион Академика
25 октомври (понеделник), 20,00

ТЕАТЪР

Жули, Жан и Кристин
Представлението, което започна трилогията на Сфумато "Към Дамаск" по текстове на Аугуст Стриндберг е всъщност интерпретация на Маргарита Младенова на пиесата „Госпожица Юлия“. В центъра на режисьорското решение е умиращият духовен и копнеещ човек (графинята), който става жертва на новия "цивилизован варварин" (слугата Жан и готвачката Кристин). Този нов човек се мисли за господар на света, но всъщност е по-скоро жертва на цивилизацията, която отдавна не е антропоцентрична... Още за представлението, чети тук!
Театрална работилница Сфумато
25 октомври (понеделник), Голяма зала, 19:00

КИНО

Гърбавица
"Гърбавица” е място, пропито с болка и разрушение. Място, където всеки носи своите рани, мълчаливо и безропотно – като част от себе си, която до голяма степен го дефинира. В този квартал на Сараево – бивш концлагер от въоръжените сблъсъци през 90-те, ни пренася босенската режисьорка-дебютантка Ясмила Жбанич, за да ни срещне с едно от хилядите семейства, което се опитва да се справи с миналото и да изгради бъдещето. Още за филма, чети тук!
Дом на киното
25 октомври (понеделник), 18:30

26 октомври, вторник

ПРЕМИЕРА

Ангели в Америка

Пиесата на Тони Кушнър, поставена от Десислава Шпатова безспорно е сред най-очавкваните заглавия този сезон. Текстът се фокусира върху три семейства, всяко от които изживява своите проблеми: двойка хомосексуалисти, един от които има СПИН, мормон, който тепърва осъзнава своята различна сексуална ориентация, известният адвокат от десницата Рой Кон, действителна личност, починал от СПИН през 1986 г., който отрича през цялото време до самата си смърт, че е гей..
Народен театър Иван Вазов
26 октомври (вторник), 19:00
27 октомври (сряда), 19:00

МУЗИКА

Тролите
Бандата има нов албум, който представя с турне... в София. Drummers in the sky е първото официално CD на групата и представя типичния за групата „рок с отворени към всички стилове вратички“. Типично за Тролите е, че музикантите се стараят винаги да изненадват публиката с интересни визуални решения на сцената, подбирайки различно сценично облекло за всеки концерт! Можете сами да проверите поредната им хрумка.
Toucan Bluzz & Rock
26 октомври (вторник), 22:00

КИНО

Юг
Красив, черно-бял, поетичен. На фона на музиката на Пиацола, филмът на Фернандо Солангас от 1988-а показва дълго пътуване през живота и смъртта, желанието и страха, омразата и любовта.
Одеон
26 октомври (вторник), 19:30

ИЗЛОЖБА

ХХL
Емблематичната през 90-те Галерия ХХL, която приключи дейността си през 2003 година, се бореше за радикална промяна на статуквото в българската културна традиция.
Сега, години по-късно изложбата ни дава шанс да видим оригиналите творби, които завинаги промениха българското съвременно изкуство, останали в архивите. Ще си припомним серия художествени провокации към социалното лицемерие и абсурдния битово-национален патос. Лошите момчета отдавна са пораснали и поели по своя път, но сега можем да си припомним ентусиазираното им начало.
Софийска градска художествена галерия
до 21 ноември.

27 октомври, сряда


МУЗИКА

Public Enemy
Една от най-влиятелните и легендарни групи в историята на хип-хоп музиката пристига за първи концерт в България. Със своя характерен тежък саунд и солидна дискография, те са сред най-видните и все още актуални представители на хардкор хип-хопа. След подгряващите Nokaut, DRS и Spens, рапърите от Ню Йорк ще забият с цяла жива банда. Още за концерта им чети тук!
Зала Христо Ботев
27 октомври (сряда), 19:30

Хърби Ханкок
Геният на пианото ще изпълни класики от цялото си творчество и композиции от последния  The Imagine Project, в който заедно с редица емблематични музиканти, извежда на преден план идеята за мира като глобална отговорност чрез универсалния език на музиката. Още за него чети тук!
Национален дворец на културата
27 октомври (сряда), Зала 1, 20:00

W.A.S.P.
Шоуто, част от световното турне The Return of Babylon Tour 2010 на една от най-обичаните метъл банди в света идва у нас, за да представи за пети път завладяващия гръмотевичен звук на Blackie Lawless и компания. Подгрявката е от Bastardolomey, а обещанието – мускулна треска и незабравима вечер.
Зала Фестивална
27 октомври (сряда), 20:00

ПРЕМИЕРА

Ноктюрно – от прахта до сиянието
Проектът на Сдружение по действителен случай идва след великолепните „За жената отсреща” и „Пеперудите са всъщност изтребители”.  „Ноктюрно – от прахта до сиянието“ е новаторски мултижанров пърформанс, който среща съвременната българска драматургия с актьорска игра, модерен танц и хореография, бийтбокс и музика на живо. В представлението участват актьорите Ирина Голева и Огнян Голев, бийтбоксърът Skiller и контрабасистката Мария Илчева.
Галерия Индустриална 11
27 октомври (сряда), 19:30

КИНО

И сега... дами и господа
Джаз певица (Патрисия Каас) и крадец на бижута (Джеръми Айрънс) в мистична екшън история за любовта и изкуството. Миналото е някъде зад гърба им – там, където всеки е оставил по нещо. Бъдещето предстои да се случи: любов, фатална като добре гримирана жена, с вечерна рокля и чаша питие в ръка. Вълнуващ и прекрасен.
Euro Cinema
27 октомври (сряда), 20:00
28 октомври (четвъртък), 12:45

28 октомври, четвъртък

ТЕАТЪР

Когато рокът беше млад
Моноспектакълът на Борис Георгиев по пиесата „Баща ми“ на Здрава Каменова е историята на един син, който стои пред вратата на болнична стая. Между любовта и омразата, гнева и примирението, лудостта и здравия разу, той разказва за баща си и връзката между тях през целия му живот. Изпълнен с нежност, искреност, емоции и прекрасна актьорска игра, спектакълът определено е сред най-интересните дебютни проекти на родна сцена.
Младежки театър Николай Бинев
28 октомври (четвъртък), Камерна зала, 19:00

МУЗИКА

Франко Лусиани
Звукът на тангото обикновено се свързва с бандонеона. Концертът на аржентинския музикант  Франко Лусиани обаче ще ни покаже уникала перспектива върху него – страстният звук, изсвирен от хармоника. Заедно с пианиста Даниел Годфрид, Лусиано идва с програмата “Хармоника и танго” - перфектен синтез на двама млади музиканти, които прилагат всички възможни изразни средства за изграждането на един безкомпромисно виртуозен репертоар.
Sofia Live Club
28 октомври (четвъртък), 20:30

SKRE4   
С нов албум и след повече от успешно концертно лято, бандата е готова да поразмърда феновете си с пореден завладяващ лайф. Made In China ясно показа посоката на групата – по-добри текстове, по-здрави жици, по-агресивни рифове и по-мъдър и обработен звук. Какво повече?
Тънка Червена Линия
28 октомври (четвъртък), 22:00

КИНО

Фламенко
Филм на Карлос Саура изразява почитта му към фламенкото с музикална импресия, събрала най-емблематичните артисти в красива червено-черна история за страстта и красотата на музиката и танца. Взрив от емоции с повече от 300 танцьори и десетки инструменти.
Euro Cinema
28 октомври (четвъртък), 18:00

29 октомври, петък

ПАРТИ

След 23.00 часа вечерта ще предложи среща с резидентите на Ялта Liubo Ursiny и Juan Alvarez. По същото време в Червило под звуците на сета на DJ 5prite, ще се вихри секси шоуто Wonderland на моделите Биляна Йотовска и Невена Воденичарска.

ТЕАТЪР

Нищо по-хубаво
Смешно-тъжен монолог на една влюбена жена-клоун с тежък живот. Потопена в емоционален водовъртеж, тя разказва за всичките ужаси, които са й се случили и то под формата на виц. Брилянтно актьорско изпълнение на Касиел Ноа Ашер. Още за спектакъла чети тук!
Червената къща
29 октомври (петък), Червената зала, 20:00

30 октомври, събота

ТЕАТЪР

Аз плащам
Под заглавието ”Всичко е платено” пиесата вече двайсет години не слиза от сцените в Европа и преди всичко в Русия, където се радва на множество постановки и шумен успех.
В неопределената жанрово от автора комедия или трагикомедия самотният г-н Амилкар решава да си купи чувства и семейно щастие, като за целта наема професионална актриса за съпруга, улична проститутка за дъщеря и безпаричен парижки художник за приятел… Условието е едно – никакви искрени чувства, театър в театъра…
Народен театър „Иван Вазов“
събота, 30 октомври, от 19:00
неделя, 31 октомври, от 19:00

КОНЦЕРТ

Джон Лорд
Заедно със Софийската филхармония и музикантите от група ТЕ, талантливият пианист на Deep Purple ще зарадва българската публика за втори път с концерт в две части. Първата ще представи Sarabande Suite, а втората -изпълнения с група и симфоничен оркестър на някои от най-емблематичните парчета на Дийп Пърпъл, като Pictures Of Home, Perfect Strangers, Child In Time и Soldier Of Fortune. Още за концерта, чети тук!
Национален дворец на културата
30 октомври (събота), Зала 1, 20:00

31 октомври, неделя

ОЧАКВАЙТЕ специален гайд в партитата и събитията, посветени на нощта на Halloween!!!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2428403
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262