Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.05.2008 15:55 - Да заложим на зелено
Автор: felixkotkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4375 Коментари: 13 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Напоследък съм доста зарибена по якия американски хумор. Но изобщо не става дума за ситуационнте глупости, както и за нещата тип Страшен филм. Нито дори за хумора на юнаците около Апатоу.
По-скоро говоря за иронията на няколко жестоки филма и автори, които даже няма да споменавам.
Ирония към консуматорство от самите консуматори - това като да видиш как слон в цирка язди слон, честно.
Супер смешни са и се улавям, че си сменям словореда и интонацията, наподобявайки по интуиция начина, по който те говорят.
И вместо да ви линкна няколко забавни оратори в уникалните им стенд-ъп прозрения, ще ви дам малко от моето зелено.

Какво правя, за да не замърсявам природата като голям тъп дебел американски мъж:

1) Почти никога не взимам от магазина найлонови торбички. Баси, времето, когато те бяха неоценим бонус свърши преди 20 години. Хората трябва да се съвземат и да грабнат с ръце диетичната си кола в пластмасова бутилка. Честно, трябва ли ви тази торбичка наистина???
Аз си нося от къщи на пазар. Голям кеф е. И е по-евтино.

2) Хабя по-малко електричество, когато мога. Не съм развила сензори за четене на тъмно, но гледам да не забравям ел. уреди включени.

3) Стартирам еко-проект в работата. имам уговорка с кафенето от долу да ми дават празни кашони.  После като еко-клошар събирам хартия и я издавам за вторични суровини. Парите - дори и да са 20 кинта ще дадем за благотворителност. Подробностите се обсъждат..

4) Не принтвам безразборно. Почти не принтвам. Стига селянии - наистина можем да четем и от екрана....

5) Не изхвърлям фасове и боклуци на улицата. Селяните - тук не хвърляме фасовете от арда на улицата. Гражданите - като си си купил Джип за хиляди еврО можеш да си чистиш пепелника през прозореца????

6) Не купувам продукти с много найлонови опаковки. Наистина не е нужно всеки бонбон да е с обвивка, като можеш да си купиш цял шоколад.

7) Гледам да не карам личния си автомобил през седмицата. Гадно си е, признай!

8) Гледам да не ползвам пластмасови шашки, чинийки и опаковани захарчета. Защото Земята не е за еднократна употреба.
 
9) Когато мога, чистя фасове по градинките/ на Витоша и правя забележки съвсем като лелка на простаците, които не ползват кошчетата по предназначение.

Още може. Аз ще си допълвам списъка при всяка възможност.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bamby13 - освен с това че може и да се чете от ...
06.05.2008 16:12
освен с това че може и да се чете от екрана, съм съгласна с всичко-не че не може, но от хартиен носител е по-щадящо за очите. Явно съм егоистична кучка, щом ми дреме повече за собственият ми диоптър, отколкото опазването на горите (дето ги изсекоха думбазите) И понеже както казах съм егоистична кучка и от десетина година не пуша, предлагам пушенето на обществени места да бъде забранено. Дори и по селата при някои бели хора е така..
Поздрави
цитирай
2. анонимен - По евтино ще ти излиза, ако четеш ...
06.05.2008 17:21
По евтино ще ти излиза, ако четеш новините от Интернет отколкото от вестници.
цитирай
3. ianchefff - и така ще запазим
06.05.2008 17:45
природата чиста...
После идва 1 метеорит и слага край на мъките земно-човешки.


МЕТЕОРИТ,

разрешава всякакви проблеми без отказ.
Скоро и в земна орбита.
Амин.

П.С.
Ако слуайно се размине,
очаквайте

МЕТЕОРИТ 2: The Final Countdown.


цитирай
4. edakova - Съгласна съм.
06.05.2008 18:13
Това са неща, които ВСЕКИ може да направи без никакво усилие. Аз самата правя всичко това. Най-неприятно е, когато за 1 дъвка ти дават найлонова торбичка, а колкото до четенето от компютъра - новите монитори само светят, не мигат и не натоварват окото. И чакайки въпросните метеорити, ще е добре да пазим околната среда, защото току виж ни подминали.
цитирай
5. marinov - Много екологични теми днес :). Л...
06.05.2008 19:46
Много екологични теми днес :). Лошото е, че трябва промяна на манталитета, а за това са нужни 1-2 поколения. Ако някой си хвърли боклука на улицата и 5-6 души му направят забележка, се предполага, че ще му стане неудобно и следващия път това няма да се повтори. Въпрос на морални задръжки.
цитирай
6. анонимен - Вестник за задни...мисли
07.05.2008 13:34
"По евтино ще ти излиза, ако четеш новините от Интернет отколкото от вестници."

Но не можеш да си избършеш г*за с интернет :)

д.
цитирай
7. bambiliana - Страхотен пост, поздравления!
07.05.2008 17:29
:-)
цитирай
8. finbel - welcome
12.05.2008 14:36
мушнах те в блог рола си. Поздави!
цитирай
9. self - поздрав!!! :)
12.05.2008 20:26
http://indiabg.com/necho/0.html
цитирай
10. анонимен - Да, ама не
13.05.2008 19:11
И вярваш, че помагаш на природата с чудесните си действия? Много хубаво, ама тъпите американски мъже карат джипове с разход, който прави твоите усилия безполезни. И самото ти съществуване в голям град, заедно с милионите други твои съграждани, вреди на природата много повече, отколкото можеш да си представиш. А колко хубаво е да се върнем всички назад - в малки фермерски общества, без ток и автомобили. Ама не ти се ще, нали? Градският еко идеализъм е мъртвородено течение.
цитирай
11. dansker - до анонимния преди мен
13.05.2008 22:20
по тази логика трябва всички да си пръснем мозъците утре щот това е един от най-сигурните начини да не замърсяваме - нема човек, нема проблем. ама после като нема човек, на кой ще му пука?

по принцип не говорим за пълно елиминиране на замърсяването - това е равно на това да искаш всички коли да са зеление и да са паркирани в червени гаражи до сини къщи като световен модел на поведение. по скоро се говори за свеждане на замърсяването до минимум, което започва от отделния човек.
цитирай
12. анонимен - до Хулгер Данске
14.05.2008 10:54
Свеждането на замърсяването до минимум е невъзможно, не и при нивото на индустриално производство и невероятния брой жители на тази планета. А това с торбичките и фасовете е красиво модно течение, може би възпитава грижа към чистотата на града, но нищо повече.
Всички модерни и много еко ориентирани хора, които уж пестят ток и внимават с торбичките, нямат нищо против да отидат на концерт на Джордж Майкъл, за който се харчи ужасяващо много ток, правят се няколко тона боклук, камиони горят бензин - изобщо, много вредят тия концерти. Представи си цялото турне, представи си турнето на хилядите групи по света - по клубове, стадиони и т.н.
И никой модерен млад човек досега не се е отказал да кара автомобил заради природата, нали? А е толкова лесно - и пари пестиш, и не замърсяваш. Ама си е друго с автомобил - до Гърция отскочиш, яката работа. Леко лицемерно, нали?
Същото е и с децата. Нали всички чудесни млади хора искат мир и просперитет, ама някак не схващат, че само с мир и просперитет, човечеството ще се увеличи с още десетина милиарда и наистина няма да има нито място за нас, нито природа ще остане. Но нищо, хайде Imagine и толкова...
цитирай
13. dansker - според мен има данни точно за обр...
14.05.2008 13:04
според мен има данни точно за обратното - замърсяването се превръща в кауза както на организации, така и на отедлния човек. не е невъзможно да стане на глобално ниво както например стана 90те години със здравословното хранене, което е тема във всяко по-развито общество (не говорим за бедните държави които очевидно имат недостиг на храна). дори аз си мисля че ще стане по-бързо от очакваното - все пак Кен Лий стана известна от Австралия до Скандинавия за по-малко от 2-3 месеца:)) пък и един младеж който не хвърля фасове и торбички по улицата и ходи на концерт на Джордж Майкъл е по-добре от един който хвърля фасове и торбички и пак ходи на концерт. според мен състояние на изцяло невзаимодействие на човека със неговата среда не е възможно и затова според мен говорим за минимално взаимодействие.

иначе съм напълно съгласен че просперитетът ще доведе до проблеми с ресурсите които имаме на тази планета. но пък радостната новина е че още началото на 90те се води дебат как това да се реши като проблем. така че по-скоро не Imagine a Believe and Do:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2435934
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262