Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.08.2007 16:08 - Мокри сънища и трупове
Автор: felixkotkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5257 Коментари: 11 Гласове:
0



Сънувам го. Един срещу друг, се гледаме продължително. Пръстите ми го докосват. После натискът задейства механизма. Ръката ми танцува по всичките му части. Събуждам се сред трупове...
image

Мда. Преместих се в нова квартира. И е яко. Всяка вечер мяукам срещу луната, сутрин мирис на кафе и свобода ме опиянява и изобщо животът беше супер. Първите 5-6 дни.

Докато не дойде моментът на прозрението – трябва ми компютър. И след предишната ми ода с моя, се случи новата епопея. Този път не е изневяра. А изцяло нов опит за любов...

Хубавата поговорка гласи “С пари всеки може, я да видим без ще успееш ли”. Повтарям си го в огледалото като мантра за амбиция. Решението е взето. Следва уточняване на параметрите.

Значи, казвам си наивно аз, трябва ми пишеща машина с интернет. В най-добрия случай – да мога да гледам филми.

Първо разпитвам най-близките приятели. Въпросът е формулиран много просто “Извинявай, случайно имаш ли стар компютър у вас? Назаем ъъъъ за няколко месеца. М?”. Отрицателно. Много отрицателно. Направо съкрушително.

Следващата идея е да пусна масово поразяващо съобщение. И тъкмо си мислех, че никой няма да бъде заразен от идеята да изчисти удобна табуретка за крака, когато един от красивите ни компютърни гений се отзова и каза, че най-безкористно ми дарява старата си бракма.

Аз си казах, че бих го взела заедно с бившия му собственик, но се ограничих да поблагодаря горещо с потупване в стил “добро куче” и блеснал мазен поглед.

След това се размечтах как сядам у нас пред бракмата и надробявам няколко текста със захар и сол.

В живота обаче нищо не е толкова лесно...

Още на следващия ден Жоро ми казва: Ми сори, обаче.. брат ми обича да си играе и е разглобил целия хард диск на малки части, за да види какво има вътре”.

Вдигам тревога. Ся, поне един хард ще намеря от някъде. Нищо че нямам представа какво е туй животно, как изглежда и с какво се храни.

Обаче нещата пак привидно се подреждат. Има хора за всичко, а човекът, който ми намери хард, е един за всичко, всичко от един. Тоест – намира хард (казва ми “ако ти кажа откъде е, ще трябва да те убия”).

После предлага срещу скромна порция от прословутите ми спагети с червен сос да ми сглоби компа, да го върже, да инсталира XP и да не ходи обут у нас.

Екстрата е, че може да е гол до кръста и да се измаца с нещо, което да прилича на автомобилно масло, така - за разкош. А аз обещавам да се окапя с кетчуп и да се овъргалям в олио и брашно докато готвя. Имаме сделка.

Голяма радост, голямо чудо. Хем ще отида на гости у Жоро, хем ще прекарам една вечер с другия любим колега – Васко, хем Васко ще се изпоти докато носи компа ми до малкото таванче, хем след това ще хапна спагети със специалист, който си служи с отвертката почти толкова добре, колкото с вилица.

Представям си, че съм принцеса, която си е наела прекрасни и умни роби, хаха.

Подреждат се нещата. Но не и по план. Компютърът стига до къщи.

Бива пльоснат върху операционната. Като виден анестезиолог, предвидливо го изключвам от контакта и хирургът почва да свързва жички, кабелчета и други неща. Аз кротко готвя.

До момента, в който всичко е готово и се оказва, че нищо не работи. Освен това сме забравили диска за инсталиране на Windows.

На следващия ден последователно и методично се вътря за нова RAM, и се радвам, че всичко е ок. Вечерта се събираме отново у нас и мъдрим защо, аджеба, с хубава RAM и хубав хард все още на екрана няма сигнал.

Ръгане и вадене на жички (повтарям - жички!). Оказва се, че някъде има проблем.

Този път е видео картата. Следващ ден – съобщение – намирам видео карта.

По дяволите. Пак не.

Така... следваща вечер. Дискът е в наличност. Пускаме компа и хоп – на екрана - “No signal”.

Търсенето става пословично в офиса. Получавам анонимни съобщения (от главния администратор, хаха) “Welcome to the club "My computer is dead"”.

Много смешно, няма що. Не можело нищо да се направи, трябвал стар компютър, защото колкото и да са хубави видео-картата, RAM-a и Harddisk-а, трябвало процесор и дъно от преди 2000-та. Трагедията е пълна... А желанието и нуждата ме побъркват.

Започват мокрите сънища – с монитора седим и се гледаме продължително, дълбоко в погледа му се прожектират романтични сцени....

Пръстите ми докосват копчето за включване, бавно, но сигурно упражнявам натиск, който задейства механизма.

Чувам звука от стартирането на Windows и ръката ми танцува, плътно притисната към мишката.

Слагам клавиатурата върху масата и я галя, след това я взимам в скута си и продължава нашия танц по клавишите.

После играем онази игра, в която въображението диктува толкова бързо букви, че ми се заплитат пръстите, докато натискат различни копчета...

Но се събуждам...

Поглежам заспалия и немощен монитор.

Вдървената клавиатура.

Обездвижената мишка.

Кухата кутия на един изживял живота си с множество неуспешни трансплантации компютър.

На пода ми се въргалят трупове, с липсващи части, за да стане ръчно сглобен любовник - Франкенщайн.

Извън мрежата съм. Life-ът ми е unplugged. Непълен и тъжен. Дрън-дрън...


Тагове:   сънища,   мокри,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chilly - докато достигна до последното и...
23.08.2007 17:21
докато достигна до последното изречение ме заболя сърцето.
много детайлно. твърде много думи и чувства.
твоя си работа в крайна сметка. )
цитирай
2. felixkotkov - Все пак
23.08.2007 17:24
благодаря че се постара да стигнеш:))
цитирай
3. felixkotkov - И на теб:))
23.08.2007 18:24
все още се въздържам от еротика тук... Ще стане малко брутално хъхъ.... Ся сексът и градът.. е достатъчна консумация за желаещите. И Кандис БУшмер.
цитирай
4. svoboda64 - Мда,
23.08.2007 19:01
Компютърната любов между хуманитар и хард-Ram-а е почти невъзможна:)) Добре, че има монитор: там черните ни мисли греят с бели букви или пък обратното. И сме щастливи, че Господ е измислил и техници, за да можем да се реем в Рая на мрежата:))

Успехи! И премини от онирофилми към действителността: един нов комп не е чак толкова скъп:)) Аз успях за 3 години да изплатя 2 и пак домашните ми младши животни рядко ме оставят да си поиграя с мишката:))

Весела спагетна вечер!
цитирай
5. chilly - Кендис Найт
23.08.2007 23:58
Кендис Найт
цитирай
6. prospero - Моята любовница
24.08.2007 13:03
Аз, че обещах - обещах. Ти, че се дърпаш - дърпаш се. Ама защо - не мога да разбера. Притеснява те може би, че ще вземе да ти хареса твърде много? Хайде де, 21ви век сме вече, хората гледат по-толерантно на тия неща, човешко е. Нокой няма да те пребие с камъни, ако опиташ и с жена. Вярно, няма да е същото, но поне ще внесе малко разнообразие в ънплъгнатия ти лайф, пък току виж си останала и задоволена. Аз ти рекох - на годинки си е моята, но пък с опит - "Вземи си кака за да те отрака" са казали хората. Като нищо ще ти отвори очите за някои нови хоризонти. А най-хубавото и е, че е тотално разкрепостена и отворена за идеи. И на други съм я пускал, и сме й се редували, че и групово сме я ползвали - винаги всички са били доволни. И като допълнителна екстра - ако такива неща те влекат - няма против да гледате заедно порно или пък да ползвате играчки - поема ЮСБта във всички форми и рамери. Аз и разказах за тебе и тя веднага ми примигна заинтригувано с монитор, а CD-то и възбудено се разтвори. Предложи и тройка... Та казвай кво да и предам, че вече ще и се стопи процесорчето от мерак (аз вече май съм по-издъртял и от нея, щото рядко я ползвам, ама колежката в работата по цял ден ме изцежда) ?

ПП: В необясним прилив на откровение, трябва да отбележа че "предишната ти ода" по ми допадна. Но това, че тогава между вас не се е получило не е прична да се връзваш с някой дъртак само заради финансовото благополучие.
цитирай
7. анонимен - Прочети ме
24.08.2007 15:27
Прочетох те,и те харесах.
цитирай
8. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.08.2007 18:20
Хехе, попаднах по случайност на статията в днес.бг благодарение на гореспоменатият администратор, който познавам пот годии. направих си труда да прочета и някои от коментарите долу.
Мен лично статията много ми хареса, раззвесели ме. А факта, че някои са търсели само секса в нея надявам се не те притеснява, за нашата страна това отдавна е ежедневие.
Иначе отвреме навреме чета твои статии, обикновенно като попаднат в избрани, рядко се ровя в определени блогове, но с ръка на стрце мога да кажа, че винаги ми е харесвал начина ти на писане.
цитирай
9. felixkotkov - :)
24.08.2007 18:22
Благодаря ви:) Усмих.
цитирай
10. xeption - Ти ми задейства моя механизъм до...
25.08.2007 23:04
Ти ми задейства моя механизъм докато четях първите редове. :)
цитирай
11. onex - кефи
29.08.2007 20:55
понякога май ми се иска да съм компютър.......
хиихихихиххииххи
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2432979
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262