Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.12.2010 17:53 - Уикенд гайд: Bastardolomey, Stanton Warriors, Boney M
Автор: felixkotkov Категория: Изкуство   
Прочетен: 1978 Коментари: 0 Гласове:
3



10 декември, петък

МУЗИКА

Boney M

Въпреки споровете за името и факта, че теоретично в един и същи момент може да има няколко групи Boney M, факт е, че българската публика явно харесва проекта, който в последните години често гостува у нас. Той включва Мейзи Уилямс от оригиналния състав на групата и репертоарът им съдържа емблематични хитове, като Rivers of Babylon, Gotta Go Home и Rasputin. Ако харесвате как Boney M звучат в дискотека или по радиото, удоволствието да ги чуете на живо ще бъде многократно по-голямо.
Национален дворец на културата
10 декември (петък), Зала 1, 20,00

Bastardolomey, As Soon As Possible
Излизането на дебютния албум на Bastardolomey Plastic Pig Society беше едно от най-приятните неща, които се случиха на тежката сцена у нас през последната година. Гледахме бандата на няколко смазващи концерта (включително като подгрявка за Sofia Rocks) и сега е време да ги посрещнем отново в комплект с As Soon As Possible, които също след дългогодишно съществуване през пролетта се отбелязаха с дебютния Thousand pieces. Очаква се двойна безкомпромисна тресня за ценители!
The Box
10 декември (петък), 20,00

КИНО

Нещата от живота
В Одеон стартира минипанорама на филми на френския режисьор Клод Соте. Сред най-емблематичните във филмографията му безспорно е „Нещата от живота“, разказващ за равносметката на мъж на средна възраст, който лежи в болница след тежка катастрофа. Разделен със съпругата си, той е раздвоен и в чувствата си към любовницата. Един от най-великите филми за отношенията между мъжете и жените.
Одеон
10 декември (петък), 17,30

ПАРТИ

Matinee с DJ G. Louis and Georgio B
Този петък Ялта се включва в програмата си световноизвестния  парти бранд Matinee World Tour 2011. Първото парти от него ще ни потопи в  духа на Барселона, усещането за лятно парти на Ибиза и горещата музика на южните плажове.
Парти марката ще доведе няколко от топ диджеите си, първи сред които – J. Louis – резидент в няколко клуба в Барселона, миксирал всички компилации на Matinee и е участвал в редица проекти с DJ Chus Soler, Victor Calderone, Morillo и много други от най-големите имена в този бизнес. Преди него ще загреем с Geоrgo B в голямата зала, а Juan Alvarez ще пуска в Junior Suite. Всичко това – допълнено от специална декорация и Go Go танцьори.
Ялта
10 декември (петък), 23,00

11 декември, събота

ПАРТИ
Stanton Warriors
Меко казано тежък звук и електро, което плющи тъпанчетата ти безкомпромисно. 13-годишна история и заслужено място сред най-емблематичните брейкбийт артисти, записали се в историята на бристълската музика от началото на 90-те. Stanton Warriors идват за поредното си гостуване у нас, което ще разкрие част от новата продукция от предстоящия им албум.
Spacer
11 декември (събота), 22,00

МУЗИКА

Лондонска Филхармония

Новогодишният музикален фестивал ще ни срещне с един от най-великите световни оркестри под диригентството на Владимир Юровски. Програмата на концерта им у нас включва Менделсон, Бетовен и Брамс, а солист е  Елен Гримо от Франция.
Национален дворец на културата
11 декември (събота), Зала 1, 19,00

ИЗЛОЖБА

Модерното изкуство в Белгия
Изложбата „Във време на промяна: Модерното изкуство в Белгия 1880–1950“ представя едни от най-интересните творци от преходния за европейското изкуство момент в края на 19 и първата половина на 20 век. Сред платната са картини на Джеймс Енсор, Констант Пермеке и Рене Магрит Фелисиен Ропс, Гюстав Ван де Вустейне и др. Още за изложбата чети тук!
Галерия Върхове
продължава до 15 януари 2011

12 декември, неделя

КИНО

Джули и Джулия
Прогнозите за температурите са апокалиптични, затова какво по-добро от един топъл филм в уютен киносалон. Биографичната драма „Джули и Джулия“ разказва историята за писателката Джули Пауъл, която готви по рецепти на известната Джулия Чайлд. Изиграна от брилянтната Мерил Стрийп, тя се впуска в едногодишно кухненско приключение с верен съучастник, гарнирано с много забавни моменти, ирония и драматични биографични моменти.
Euro Cinema
12 декември (неделя), 12,30

ТЕАТЪР

Сирано дьо Бержерак
Най-доброто представление на Теди Москов от доста време насам. Деян Донков успява да пресъздаде в образа на влюбения в Роксана Сирано целия диапазон между поета и грубияна, а публиката успешно го следва – от смях до сълзи. Владо Карамазов също прави особено забавен контраобраз на селския хубавец Кристиян. Подобно на „Пушката ще гръмне след антракта“, „Сирано дьо Бержерак“ изкарва цялата меланхолия и поезия в театъра на режисьора, допълвайки я с типичните си иронични скечове и смях. Великолепна сценография на Чавдар Гюзелев и вълнуваща музика на Антони Дончев.
Народен театър Иван Вазов
12 декември (неделя), Голяма сцена, 19,00

ИЗЛОЖБА

Flauto in Dicembre
Фотографии като живопис, образи сякаш оживели от 19 век. Меки пастелни цветове и топла светлина, размити контури, усет към детайла, който предава емоция, меланхоличен сумрак. Великолепните фотографии на Катя Чаушева и Антонио Палмерини ни връщат към образността от други векове, интерпретирана и претворена чрез модерните технологии. Концептуална и красива, изложбата определено заслужава внимание.
Анима
продължава до 15 януари 2011.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2438766
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262