Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.11.2010 16:10 - Weekend гайд: Уди Алън, Sharam, Anathema, Drum’n’Jazz
Автор: felixkotkov Категория: Изкуство   
Прочетен: 2032 Коментари: 0 Гласове:
0



19 ноември, петък

ПРЕМИЕРА

Стъпка напред

След „Страхотни момчета“ момичетата от Младежкия театър ще покажат на какво са способни в новия мюзикъл „Стъпка напред“. Спектакълът с 9 женски роли и само една мъжка интегрира пеене, степ танци и ефектна хореография. Режисьор е Андрей Аврамов, а сюжетът разказва за курс по степ танци, който посещават 8 жени. Разбира се, стъпките и музиката са само фон, на който те споделят проблемите и мислите си за връзките и отношенията си с мъжете.
Младежки театър Николай Бинев
19 ноември (петък), Голяма зала, 19,00
21 ноември (неделя), Голяма зала, 19,00

КИНОмания

Серж Гензбур
Едноименният музикален филм, посветен на знаменития френски певец и композитор, разказва за любовните му връзки с куп известни жени, сред които Бриджит Бардо и Джейн Бъркин. Стилът е визуално омагьосващ, особено за почитателите му. Филмът обхваща периода от израстването му в окупирания от нацистите Париж през успеха му през 60-те, до смъртта му през 1991 година на 62-годишна възраст.
Люмиер
19 ноември (петък), 18,30

ПАРТИ

Sharam
Един от любимците на българската публика, половина от титаничното дуо Deep Dish, правил ремикси на Madonna, Depeche mode, Rolling Stones и награден с Грами за най-добър DJ и продуцент. Музиката му е известна с красивите вокали в парчетата, които я правят мелодична, леснодостъпна, но в същото време запазват нейната твърдост и deep звучене в смесването на привидно несъвместими стилове.
Ялта
19 ноември (петък), 23,00

Cedric Gervais
Превърналият се напоследък в истинска поп звезда – DJ Cedric Gervais, известен като любимеца на Sharam (който по същото време ще е в Ялта), ще пуска тази вечер в Червило.
Звездата ще донесе музиката си – микс от секси хаус с вокали и щипка техно за разкош директно от Маями, Флорида.
След изключителнo успешната за него 2009-a, в която издаде дебютния си първи албум и направи няколко клубни мегахита, тази година той се отбеляза с Love is the Answer feat. Мya и сингълa Ready or Not. Готови или не, ще се танцува.
Chervilo
19 ноември (петък), 23,00

DJ Rush
Техно тупалки със 155 бийта в минута – диджей Rush няма да прости на нигото, който прекрачи прага на партито, предлагащо музиката му – безкомпромисен, разпознаваем и тежък звук за ценители на екстремните усещания.
4км Party Center
19 ноември (петък), 22,00

20 ноември, събота


КОНЦЕРТ

Anathema
Зала България определено не е сред местата, на които метъл феновете си представят, че ще попаднат, но пък предлага адекватна акустика и озвучаване на онова, което групи като Anathema предлагат – богат меланхоличен рок, развил се от дуум метъл до пост прогресив. Групата ще представи песни от цялата си дискография, както и последния си пресен албум от тази пролет – We"re Here Because We"re Here.
Концертен комплекс България
20 ноември (събота), Голяма зала, 20,00

ПАРТИ

Drum’n’Jazz
За шести път Drum’n’Jazz ще предложи на публиката авангардна музикална програма, включваща чуждестранни гости и местни артисти. Тази година ще се срещнем с белгийския дръм енд бейс майстор Netsky, дъбстеп формацията от Берлин Jazzsteppa и сънародниците Иван Шопов (COOH, Бalkansky), KiNK, група Оратница, EXo, артистите на H.M.S.U. и много други... Подробно за събитието чети тук!
4км Party Center
20 ноември (събота), 22,00

ТЕАТЪР

Балът на крадците
Втората постановка на френския режисьор Тиери Аркур у нас (след Идеалният мъж по Оскар Уайлд) представя класическата пиеса на Жан Ануи в един забавен спектакъл, който с хумор и ирония говори за сериозни теми като любов, приятелство, вярност. Сюжетът ни потапя в скучноватия живот на висшето общество, разнообразен от игра на котка и мишка с изкусни крадци, които се появяват в курортно градче. Интриги, забавни обрати и много смях, съчетани с великолепни костюми и приятна музика – една развлекателна и приятна постановка. Откъс и още за нея виж тук!
Народен театър Иван Вазов
20 ноември (събота), Голяма сцена, 19,00

КИНОмания

Да приемеш Уудсток
Анг Лий ни връща към духа на 60-те и събитията и личностите около легендарния концерт, който завинаги променя американската култура. Прави го през очите на млад мъж, който подслонява в мотела на родителите си организаторите на фестивала Уудсток, ставайки неотделима част от историята на рок музиката. Селекция от фестивални фаворити на Киномания, виж тук!
Дом на киното
20 ноември (събота), 23,00

21 ноември, неделя

ТЕАТЪР

Коко (Coco Chanel)
Представлението на режисьора Възкресия Вихърова е интересен поглед върху живота на модната икона Габриел Коко Шанел. Представен като диалог между младостта (изиграна от Ася Иванова) и мъдростта (изиграна от Цветана Манева) на Коко, тя представя чувствена и мъдра равносметка за любовта, работата и живота на една жена, изтъкана от стил и желязна воля. Още за постановката чети тук!
Театър 199 Валентин Стойчев
21 ноември (неделя), 19,30

КИНОмания

Ще срещнеш висок тъмнокос непознат
Новият филм на Уди Алън ни посреща със смесица от черен хумор, остроумен диалог и ирония към брачните ценности, любовта и моногамията. Сюжетът на филма представя две семейни двойки – Алфи и Хелена и дъщеря им и нейният съпруг. Водени от страстите, амбициите и неспокойствата си, те попадат в капана на брачното недоволство и търсят утеха в извънбрачни увлечения...
НДК
21 ноември (неделя), Зала 1, 20,30


Тагове:   Weekend,   Уди Алън,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2433099
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262