Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
12.11.2010 14:14 - Weekend гайд: Киномания, Parov Stelar Band, Marc Romboy, John Creamer
Автор: felixkotkov Категория: Изкуство   
Прочетен: 1798 Коментари: 0 Гласове:
1



12 ноември, петък

МУЗИКА

Parov Stelar Band
Създателят на електро суинга Parov Stelar и неговата банда пристигат в България.
Групата съчетава най-доброто от джаза, суинга, електрониката и денс музиката, като към тях добавя масово поразяващи бийтове.Танцувалните елементи се редуват с меланхолични нежни прекъсвания, допълнени от вокали и инструменти в целия спектър от пианото и цигулките до саксофона или банджото. Още за концерта, чети тук и тук!
Sofia Live Club
12 ноември (петък), 21,00

КИНО

Киномания
24-тото издание на Киномания ще се проведе в Националния дворец на културата от 12 до 28 ноември и по традиция ще предложи на българските зрители среща със специалната селекция от кинохитове. Програмите тази година обхващат латино, анимационно, независимо американско, европейско и детско кино. Именно с последното и ще стартира кинопанорамата. „Конфуций“ е азиатски киноепос на режисьора Мей Хъ, разказващ вълнуващата история за живота на един от най-влиятелните философи в световната история. Още за азиатската програма на Киномания чети тук!
"Конфуций" е в Зала 1 на НДК
12 ноември (петък), 19,00 часа

ПАРТИ

COOH, Balkansky, Drum Kid
Не, това не са цяла банда диджеи, а три от множеството проекти на Иван Шопов – един от най-иновативните, активни и известни по света български диджеи. В своето One Man Party ще представи един след друг трите си проекта – известния по цял свят COOH (само това лято с турнета в Австралия, Нова Зеландия, Южна Америка и цяла Европа), родната дъбстеп гордост с балкански фюжън елементи Balkansky и техно проекта в развитие Drum Kid. Шумен, мощен звук, който чупи глави. Ако ви стиска!
Spacer
12 ноември (петък), 23,00

John Creamer и Marshall на Drugness Relief
Добре познатият лейбъл Drugness Relief отново идва у нас, за да предизвика клубната сцена с различно преживяване. Събитието, подобно на предходните, застава зад кауза, а тя този път е под наслов „Get rid of the fear / Премахни страха”. Специални гости на партито са легендарният John Creamer (спомни си хита му с Rachel Starr "Till There Was You") и най-прогресивния диджей и продуцент на италианската сцена – Marshall. Добавената стойност на купона се крие в изложбата под същия наслов – „Премахни страха“. В нея ще видим известни български личности, дръзнали да споделят и да се заснемат с най-големия си страх.
Yalta
12 ноември (петък), 21,00

ТЕАТЪР

Дон Жуан
Една от най-впечатляващите визуално постановки на Александър Морфов вече няколко сезона разтуптява женските сърца с вечната история за отреклия се от бога съблазнител, който докрай не се разкайва за всички сълзи, които оставя след себе си, и всички грехове, в които църквата го обвинява. В интерпретацията на Морфов Дон Жуан влиза в безспирен дуел с любовта, със съмнението, със света и дори със себе си. Блестящи роли на Деян Донков, Захари Бахаров и Рени Врангова.
Народен театър Иван Вазов
12 ноември (петък), Голяма сцена, 19,00

13 ноември, събота


МУЗИКА

Силует
Момичешката (въпреки че има и момче в нея) рок банда е известна на клубната сцена по света и у нас от години. Ако обаче някак сте ги пропуснали, никога не е късно да се запознаете с омагьосващия микс от тежки рок китари, допълнени от цигулка, клавир, бас и барабани, които правят уникален микс от алтернативна музика, с фолк, ска, реге елементи и музикантски направени авторски композиции, изпети на няколко гласа. Безспорно сред най-интересните групи у нас.
Swingin" Hall
13 ноември (събота), 21:30

ПАРТИ

Marc Romboy
Гостът от Германия е едно от известните имена в електронната денс сцена, записвал за лейбъли като Аlphabet City и Terminal M, както и собствения му – Systematic Recordings.
Дийп хаус хита му от началото на годината "Talking All That Jazz" oбра овациите на колеги като Hernan Cattaneo, Dave Clarke, Danny Tenaglia, Richie Hawtin, Sander Klainenberg, Axwell, Davide Squillace, и много други, които го въртяха в сетовете си цяла година. Сега остава да чуем всичко, заради което е известен от извора.
Chervilo
13 ноември (събота), 23,00

КИНО

Границите на контрола
Феновете на Джим Джармуш вероятно отдавна са се добрали до последния му филм, който обаче ще бъде показан за първи път на голям екран у нас тази събота. Бавен, красив, медитативен, той разказва за мистериозен самотник, който постоянно пътува, не говори испански и получава листчета със загадъчни инструкции от непознати, където и да отиде. Историята красиво и с чувство за хумор се разплита, докато не стигнем до края на мисията му. А той хич не е лесен...
Национален дворец на културата
13 ноември (събота), Зала 1, 19,00

14 ноември, неделя


ТЕАТЪР

Преди/След
Още горещата след премиера постановка на Иван Добчев е по постмодерната фрагментарна пиеса на Роналд Шимелпфениг – трети текст нова германска драматургия, която театърът поставя след "Господин Колперт" от Давид Гизелман и "Грозният" от Мариус фон Майенбург. Пиесата представя независими сцени, представящи поредица от хора със различен социален статус и житейска съдба, които се срещат лице в лице с кризата и страха от смъртта. Неизбежните равносметки обаче не са дидактични, а мъдри и поетични.
Театър София
12 ноември (петък), Голяма сцена, 19,00
14 ноември (неделя), Голяма сцена, 15,00

КИНО

Самотен мъж

Програмата на Киномания и останалите столични кина е доста богата, но едно от задължителните предложения на фестивала тази година определено е „Самотен мъж“. Режисьорският дебют на модния дизайнер Том Форд е дълбока, поетична и чувствена история, чието действие се развива през 60-те. Разказва за професор по литература, който трудно преодолява загубата на своя партньор. Стара приятелка и ново завоевание постепенно му връщат вкуса към живота. Безброй номинации (включително за Оскар и Златен Глобус) за режисурата и актьорите Колин Фърт и Джулиан Мур. Брилянтен.
Дом на киното
14 ноември (неделя), 21,00



Тагове:   Marc Romboy,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2436773
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262