Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.10.2010 13:46 - Седмичен гайд: Васко Василев, Tri O Five, Анджелик Киджо, Sofia Burlesque Revue, Канкун
Автор: felixkotkov Категория: Изкуство   
Прочетен: 3581 Коментари: 4 Гласове:
2



Наскоро започнах една рубрика със селекция на най-интересното от културния пейзаж в София.
Почвам да я пускам и тук, дано ви е полезна  :)) 

18 октомври, понеделник


ПРЕМИЕРА

БСП – Бесни Страшни Пенсии
Екип от спецактьори около 60-те, водени от чуден диалог, пипнат сценарий и изящна режисура. Екип от пенсионирани спецслужители на ЦРУ, които се обединяват за последна мисия, в която да покажат на младите агентчета, че още го могат. Екшън, комедия и майсторски изпипан сценарий. Морган Фрийман, Брус Уилис, Джон Малкович, Хелън Мирън. С една дума: задължителен.

SOS Планета
Поредната киноразходка в 3D света не толкова ще ни впечатли, колкото ще ни развълнува и запознае с екологичните проблеми на Земята. От океана, през ледовете на Арктика до екваторните тропически гори и джунглата, малките и големите зрители ще се запознаят отблизо с ефектите от замърсяването, глобалното затопляне и човешкото нехайство при унищожаването на флората и фауната на планетата. Поучителен, вълнуващ и красив дори в показването на грозотата – без съмнение успешен опит за възпитателен екофилм.

Артур и войната на двата свята
Третата част от екранизираната от Люк Бесон собствена негова литературна поредица ни среща отново със симпатичния Артур и големия му враг – злодея Малтазар – на фона на впечатляваща визия и специални ефекти. Детски приказен екшън.

ТЕАТЪР

Оооо – Сънят на Гогол
Експедицията на Сфумато в света на Гогол не роди трилогия като предишната по Стриндберг, но пък ни дари с представление, в което се включват четири текста от големия руски писател: Невски проспект, Иван Фьодорович Шпонка, Женитба и Записки на един луд. Обединяващият елемент са темите за брака и провала на човека – съответно като битиен капан и смърт с надежда за възкресение. Блестящ актьорски състав и стилистика между драмата, фантазията и гротеската, представлението безспорно е сред най-интересните явления на сцената на театралната работилница. 
Театрална работилница Сфумато
18 октомври (понеделник), Голяма зала, 19,00

КИНО

Покани ме да вляза

Наскоро Холивуд пусна първия трейлър на високобюджетния римейк на вече култовия шведски филм от 2008-а. Ние обаче силно препоръчваме, ако сте изпуснали оригинала, да започнете с него. „Покани ме да вляза“ е най-оригиналната интерпретация в последните 10 години на вампирската тема. Представлява смесица от хорър, драма и трогателна история за две деца в една северна зима...
Euro Cinema
18 октомври (понеделник), 19,30
19 октомври (вторник), 21,45
20 октомври (сряда), 20,00
21 октомври (четвъртък), 21,45

19 октомври, вторник

ТЕАТЪР

Каквото направи дядо, все е добре
Кукленото представление за възрастни по Ханс Кристиян Андерсен на Васил Василев – Зуека, и съпругата му Нина Димитрова (заедно – Театър Кредо) е играно в стотици държави, на десетки езици и е наградено с купища отличия. Темите на постановката са любовта и всичките й контрапункти, а очарованието на представлението, което се играе вече 15 години, е в полета на фантазията, с която е направено.
Театър 199, Валентин Стойчев
19 октомври (вторник), 19,30

Мисия Лондон
Ако случайно сте пропуснали най-гледания български филм за последните 10 години, който победи „Аватар“ по продажби у нас, все още имате шанса да се насладите на сполучливата комедия от режисьора Димитър Митовски по романа на Алек Попов. В нея нов посланик оглавява българското посолство в Лондон и се оказва в окото на буря от недоразумения, дребни далаверки и измами, предизвиквайки редица комични и абсурдни ситуации и много смях.
Euro Cinema
19 октомври (вторник), от 17,00 и 20,15 часа.

20 октомври, сряда


КОНЦЕРТ

Васко Василев и Chambao
С голям концерт в зала 1 на НДК на 20.10.2010 от 20,10, заедно с музикантите от група Chambao и премиера на книга-албум, наречена „40“, българският цигулар Васко Василев ще отбележи своя рожден ден.

Nasekomix
Ще се насладим на поредния концерт на Nasekomix след издаването на албума им Adam"s Bushes Eva"s Deep. Оригинални текстове, авангардни аранжименти и музика, която диша с градската съвременна култура в хитове като „Инжектирай ме с любов“ и Lady Song. Една от най-оригиналните групи на родна сцена.
Soul In Da Hole
20 октомври (сряда), 21,30

ТЕАТЪР

Снегирьов
След Пловдивското си представление по "Братя Карамазови" Стоян Радев се връща към текста на Достоевски, като поставя в центъра на интерпретацията си бедния капитан Снегирьов – нещастен истерик, който дълбоко преживява смъртта на сина си Илюша.
В основата на спектакъла са отношенията между родители и деца, извадена от епизода, в който Митя Карамазов пребива Снегирьов, пречупвайки жестоко и детското сърце и душата на бащата.
Народен театър Иван Вазов, Камерна сцена,
20 октомври (сряда), 19,00
23 октомври (събота), 19,00

КИНО

Дим
Филмът по сценарий на един от малкото живи американски класици – Пол Остър – разказва няколко истории, които се въртят около магазин за пури, някъде в Бруклин. Както се очаква, диалогът и персонажите са чудесно изградени, а сюжетът е преплетен с моменти, пресъздаващи еднакво успешно магията на киното и на живота. Без нравоучения, но с мъдрост. Класика на 90-те.
Euro Cinema
20 октомври (сряда), 21,45

21 октомври, четвъртък

КОНЦЕРТ

Анджелик Киджо
Тя откри световното по футбол в ЮАР, но гласът й е точната противоположност на вувузелата. Топъл и впечатляващ, той ще ни потопи в музиката на Африка, с малко вуду магия и много позитивни послания. Анджелик Киджо смесва в музиката си афро-бийт, фънк, соул и неосоул, джаз, ритъм-енд-блус и етно мотиви (самба, фанга, салса, рубма, макоса). Тя ще представи у нас последния си албум с Oyo, който идва след отличения с Грами Djin Djin (2008). В новия Анджелик претворява  класически соул хитове от 60-те и 70-те години в уълрд вариант. Очаквайте интервю с именитата изпълнителка!
Национален дворец на културата
21 октомври (четвъртък), Зала 1, 19,30

ПРЕМИЕРА

Tri O Five
С кратък безплатен концерт пред журналисти, фенове и приятели бандата ще представи новото си видео към песента Nowhere To Go. От 17,30 в Sofia Live Club ще звучат хитовете им We Are One, Back To U, Let"s Start Over и др, а публиката ще се наслади както на видеото, така и на мейкинга към него – и двете дело на режисьора Темелко Темелков. Специално участие в клипа и концерта ще имат и фондация И аз мога, на които Tri O Five са предотстъпили  Nowhere To Go безвъзмездно за събирането на средства за настоящата им кампания – построяване на дом за деца, болни от аутизъм, в Пловдив.
ТЕАТЪР

Три сестри
„Три сестри“ е втората част от трилогията по Чехов – лебедовата песен на театралния режисьор Крикор Азарян, включваща още „Чайка“ и „Вишнева градина“. В нея отново под звуците на минорно фадо вечните Чехови персонажи се лутат в безнадеждността на неживения си живот. Вълнуващ, меланхоличен, уникален спектакъл.
Младежки театър Николай Бинев
21 октомври (четвъртък), Голяма зала, 19,00

КИНО

Индиго революцията
Фестивалът за документално кино "Един свят“ се вихри в последните седмици с пълна сила и едно от множеството интересни заглавия е „Индиго революцията“. Както подсказва и заглавието, той търси отговори за т.нар. индигово поколение – нова раса деца, идващи на този свят с широко отворени очи, готови да изиграят ролята си в създаването на един свят на състрадание и мир.
Euro Cinema
21 октомври (четвъртък), 18,15

22 октомври, петък

ПРЕМИЕРА

Канкун
След блестящата кримка „Шведска защита“ актьорският състав Христо Мутафчиев, Ирини Жамбонас, Искра Донова и Ивайло Христов, воден от режисьора Бина Харалампиева, е готов с новата си постановка по нашумелия испански драматург Жоржи Галсеран. Отново на ръба между комедията и драмата, постановката се върти около вечното колебание при избора на партньор в живота. Безспорно ни предстои интересно изживяване...
22 октомври (петък), Малък градски театър Зад Канала, 19,00
23 октомври (събота), Малък градски театър Зад Канала, 19,00

Odd Crew
След няколкогодишен период на постоянно концертиране у нас и в чужбина, една от най-добрите банди на родната алтернативна сцена – Odd Crew, са готови с новия си албум. A Bottle of Friends ще бъде представен с концерт в клуб R.B.F., а зад заглавието стои убеждението на групата, че с феновете си са неделима приятелска общност, събрана от музиката. Новите песни на групата се отличават с по-тежки рифове, по-взривоопасни сола и вокали и по-безкомпромисни текстове. След премиерата в София, Odd Crew тръгват на национално турне, включващо 11 български града.
R.B.F.
22 октомври (петък), 20,30

23 октомври, събота

Sofia Burlesque Revue
Една от най-големите и атрактивни френски бурлеска трупи идва в България. Ще се насладим на изпълненията на Lady Flo (Paris), Lalla Morte (London), Mademoiselle О (Paris) и Lada Redstar (Berlin), които ще представят пред българската публика първото по рода си Sofia Burlesque Revue – уникален и неповторим спектакъл, който определено не е за пропускане. 

24 октомври, неделя

Александровски ансамбъл на Червената армия
Всичко, което идва от Русия е голямо, но концертът на  Александровския ансамбъл на Червената Армия обещава да е направо величествен. Над 120 танцьори, музиканти и певци, повече от 80-годишната традиция и триумфални изпълнения, радвали хиляди хора в над 60 страни по целия свят. Ще чуем класически военни маршове, руски обработен фолклор, както и хитове като „Калинка моя“, „Очи Черные“ и „Ах, ты степь широкая“. Турнето на Александровкия Ансамбъл е по случай 60 години от края на Втората световна война.
Национален дворец на културата
24 октомври (неделя), 20,30




Гласувай:
2



1. анонимен - imam wypros
18.10.2010 23:51
mnogo iskam da gledam Burleskata, no taka i ne razbrah kyde to4no shte e? ot kolko 4asa ? i otkyde mogat da se kupqt bileti??
mersi predwaritelno
цитирай
2. felixkotkov - :)
19.10.2010 11:11
билети се купуват на място, а мястото е Soul in da Hole Jazzbar, който се намира на бул. Витоша 180 (близо до входа на Южния парк). Началото е 22:00 часа.
Цените на билетите са между 15 и 40 лв:
15 лв - правостоящи
20 лв - седящи
30 лв - седящи до сцената
40 лв - VIP зона (пред сцената)

Ето фейсбук събитието:
http://www.facebook.com/home.php?sk=h#!/event.php?eid=161866513826059
цитирай
3. анонимен - :))
19.10.2010 13:48
много ти благодаря !! :)
цитирай
4. анонимен - може ли да отбележа, че Насекомикс ...
19.10.2010 21:32
може ли да отбележа, че Насекомикс са предвидени по програма за неделя, 24-и
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2441007
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262