Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.05.2010 13:07 - Ревю на Принцът на Персия
Автор: felixkotkov Категория: Изкуство   
Прочетен: 2959 Коментари: 1 Гласове:
0



Голям бюджет, съответстваща рекламна кампания, култова видеоигра и амбиции за всепомитащ успех. Името на Джери Брукхаймър, екипът на Дисни, който стои и зад "Карибски пирати", каст от актьори, които изглеждат просълзяващо добре.

Какво повече, бихте попитали. Нищо, бихме отговорили.

image

"Принцът на Персия" е всичко, което е трябвало да бъде – брутално комерсиален, пределно визуален и не особено смислен филм, който няма да се отбележи в учебниците по кинознание (за сметка на боксофиса).

И още: епичен, динамичен, зрелищен, с блестящо пипнати специални ефекти и впечатляващи каскади.

Лентата разказва за древна Персия, където е нападнат и завладян свещен град заради подозрение в предателство.

Доста далеч от сценария на играта, филмът следи един от принцовете на Персия (Джейк Гиленхал), който заедно с мистериозната принцеса на града (Джема Артъртън) тръгва на пътешествие из пясъчната пустош, за да опази древна кама, в която под формата на магически песъчинки е заключена съдбата на света.

Срещу него се обединяват братята му и куп други опасни противници, докато той се опитва да попречи на чичо си-братоубиец (Бен Кингсли) да затрие всичко, опиянен от желанието за власт.

Въпреки плоската фабула персонажите са убедителни и добре пресъздадени, а диалозите по ненатрапчив начин – забавни и остроумни.

Това не важи за сюжета, но не можем да отречем, че мъдрите и пиперливи изказвания на литературен английски определено качват нивото на сценария с едно ниво и е удоволствие да ги следиш.

"Принцът на Персия", подобно на "Сблъсъкът на титаните", е преди всичко храна за очите и чудният златист цвят на картинката, както и красивите гледки и мощни премятания на каскадите определено засищат подобаващо сетивата.

Ако сте го чакали като второ причастие след "Карибски пирати", ще се разочаровате.

Ако обаче пристъпите в киносалона със смирението на верен поклонник на комерсиалното, ефимерно холивудско зрелище, Джери Брукхаймър ще ви възнагради с добре прекарани 2 часа.  

Амин.

Елена Пенева Avtora.com




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Great
18.07.2010 00:55
Opredeleno sym dovolen ot filma.Bqh 4uval po-skoro otricatelni otzivi i go gledah dosta vreme sled kato go bqha pusanli v kinata,no na men mi haresa i to mnogo.Ima dinamika,ima zabavni dialozi,a i frazi,koito sa dosta pou4itelni kato naprimer tazi,4e,za da byde6 velik trqbva da se protivopostavi6 na nespravedlivost nezavisimo ot tova koi q e naredil!A i scenite mejdu Dastan i Tamina ne bqha prekaleno sladnikavi i i do posledno filmyt te dyrji v naprejenie i ne si pomislqsh da zaspi6 :D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: felixkotkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2436974
Постинги: 346
Коментари: 2128
Гласове: 5262